INGREDIËNTEN

De ochtend komt en de donkerste nacht wordt vervangen door een nieuwe dag.

Het wilde bloemenveld is de storm alweer vergeten en zwelgt in de kalmerende warmte van de zon. Laat je vingers door de fijne, maar robuuste, paarse bloemen glijden en voel hoe het vertrouwde aroma in de lucht doordringt. Het geeft je energie terug, kalmeert je onrustige geest, ontspant je lichaam en stuurt je zorgen de vergetelheid in.

Munio Candela kaarsen zijn volledig met de hand gemaakt door meesters met alleen 100% natuurlijke en GGO-vrije sojawas, de fijnste loodvrije  katoen lont, natuurlijke geuren en essentiële oliën.

De natuurlijke geuren van Munio Candela bevatten componenten die een emotionele genezende en therapeutische werking hebben. Sojawas is een plantaardige was gemaakt van sojabonenolie. Na de oogst worden de bonen gereinigd, gebarsten, gepeld en tot vlokken gerold. De oliën worden vervolgens uit de vlokken geëxtraheerd en gehydrogeneerd. Door het hydrogeneringsproces wordt een deel van de vetzuren in de olie omgezet van onverzadigd in verzadigd. Dit proces verandert het smeltpunt van de olie drastisch, waardoor het een vaste stof wordt bij kamertemperatuur. De overgebleven bonenvliezen worden vaak gebruikt als veevoer.

Voordelen van sojawas:
Zuivere verbranding - sojawas is niet giftig en verbrandt veel zuiverder dan paraffinewas die kankerverwekkende stoffen als tolueen en benzeen kan afgeven.
Branden langer - sojawas brandt langzamer en koeler, waardoor een langere brandende kaars ontstaat
Hernieuwbare hulpbron - sojawas is afkomstig van sojabonen, een hernieuwbare agrarische hulpbron
Biologisch afbreekbaar - sojawas is natuurlijk biologisch afbreekbaar en reinigt met water en zeep