Onze natuurlijke zepen bevatten 100% zuivere etherische oliën door middel van een koudgewalste zeepmethode om ervoor te zorgen dat alle aromatherapeutische voordelen intact blijven. Uw huid is het grootste orgaan in uw lichaam, belast met het beschermen van uw delicate binnenkant tegen externe invloeden. Het is ook sterk absorberend, waardoor het een belangrijke toegangspoort is tot de bloedsomloop.

De lotions, zepen en deodorants waaraan we ons dagelijks blootstellen kunnen giftige geuren en synthetische chemicaliën bevatten die we zeker niet met open armen ontvangen.

 

WAT IS KOUDE PROCES ZEEP?
Onze zepen zijn het resultaat van een chemische reactie die verzeping wordt genoemd en die optreedt tussen loog en een vet of olie. Met name koude proces zeep maakt het mogelijk om de loog te neutraliseren zonder warmtebronnen van buitenaf, die "uitharding" worden genoemd. Dit is een vrij tijdrovend proces dat een meer geleidelijke verzeping mogelijk maakt. Het kan 4-6 weken duren vooraleer zeep, nou ja, zeep wordt. Het gebrek aan warmte houdt de etherische oliën intact en in perfecte conditie om  in therapeutische goedheid te kunnen schuimen. Het vergt geduld, maar we denken dat het de moeite waard is!

Koudgewalste zeep wordt gemaakt door natriumhydroxide (loog) te mengen met water en deze verder te mengen met vette oliën en er essentiële oliën en natuurlijke kleurstoffen zoals klei aan toe te voegen. Ze worden vervolgens in vormen gegoten en het duurt 24 uur om zeep te worden (verzepen). Eenmaal uit de vorm verwijderd, drogen ze nog eens 24 uur voordat ze in afzonderlijke zeepstaven worden gesneden. Het is op dit punt dat de echte actie begint (hoewel het voor ons gewoon lijkt op zeepstaven die rondhangen en niets doen). In de loop van de volgende 4-6 weken "geneest" de zeep omdat alle loog wordt gebruikt om de oliën af te breken in hun reinigingsketens en het water langzaam verdampt, waardoor er een zachte, stevige zeeplaag overblijft.

Naast de oliën die nodig zijn voor het maken van zeep, vullen we onze zeep ook op met extra plantaardige vetten, zodat er voor iedereen nog genoeg te doen is! Het extra vet, oftewel "superfat", blijft intact en zorgt voor de hydraterende eigenschappen waar we allemaal van houden.

Koude proces zeep heeft het voordeel van een geleidelijke, meer natuurlijke chemische reactie, wat resulteert in een meer voedende, huidvriendelijke zeep.

Veel van de conventionele producten zijn eigenlijk wasmiddelen. De reinigende werking wordt gedaan door het ontdoen van het lichaam van alle oliën door middel van synthetische chemische ingrediënten. In feite wordt de glycerine die overblijft van de zeepverwerking (dezelfde glycerine die verantwoordelijk is voor de natuurlijke hydratatie) verwijderd uit commerciële zepen.

 

Waarom zouden ze dit in hemelsnaam doen? Nou, als de glycerine wordt verwijderd, wordt het in plaats daarvan in de lotions en crèmes die in de buurt in het gangpad van de kruidenierswinkel worden uitgestald, geplaatst. De zeep droogt je huid uit, dus je reikt naar de lotion om te hydrateren. Je hebt nu twee artikelen gekocht in plaats van slechts één. Lastig, inderdaad.

Synthetische wasmiddelen, zoals afwasmiddel, vloeibare handzeep en shampoos zijn zeer goed in het verwijderen van oliën. Een beetje te goed, want ze hebben de neiging om de huid te ontdoen van zijn natuurlijke oliën en kunnen uw huid droog en jeukerig achterlaten.

Koude proces zeep verschilt van industrieel gemaakte zeep in die zin dat er een overmaat aan vet wordt gebruikt, die verder gaat dan wat nodig is om het loog te consumeren, en de glycerine die erin achterblijft werkt als een vochtinbrengend middel.

Over-the-counter zeep wordt vaak gemaakt met behulp van een continue stroom methode. De zeepbasis wordt steeds opnieuw gebruikt, waarbij vulstoffen en chemicaliën worden toegevoegd, om nog maar te zwijgen van de geuren die de meeste commerciële producten gebruiken. Bedrijven met merkgeuren zijn niet verplicht om de ingrediënten op het etiket te vermelden. Dit betekent dat deze producten een overvloed aan schadelijke chemicaliën op basis van aardolie kunnen bevatten, waarvan vele kankerverwekkend en irriterend voor de huid zijn gebleken. Onze huid absorbeert deze chemicaliën, wat gezondheidsklachten kan veroorzaken op termijn.

Onze natuurlijke zepen bevatten geen synthetische geurstoffen of mysterieuze ingrediënten. Nu kunt u heerlijk ruiken en heeft u de rust om te weten dat u uw lichaam niet heeft blootgesteld aan schadelijke chemicaliën. Etherische oliën zitten vol met verbazingwekkende voordelen bovenop hun aroma's. Lavendel heeft zowel huidverzorgende als therapeutische eigenschappen. Citroengras ruikt knapperig en verfrissend, terwijl het ook microbiële eigenschappen bevat. Er is uiteindelijk zoveel meer te winnen door de overstap te maken naar natuurlijke zeep.

 

KOUDE PROCES VS MILLED (vaak op de markt gebracht als Franse zeep)

Triple milling is een fabricatieproces ook wel gekend als French milled.  De zeep wordt versneden en gerold tot het de juiste substantie heeft en dit dus drie maal. Daarna wordt de zeep gevormd en gerijpt. Om gemalen zeep te maken wordt de natuurlijke huidvriendelijke glycerine uit het oorspronkelijke product verwijderd om te voorkomen dat de machine gaat dichtslibben. Vervolgens wordt de zeep versnipperd, gescheiden, weer aan elkaar gemalen en tot drie keer toe door een machine (vaak met synthetische smeermiddelen) gehaald om een staaf te vormen die gemaakt is van zeepvlokken.

Veel gemalen zepen worden gemaakt met dierlijke vetten, die niet bekend zijn bij effectieve reinigingsmiddelen. Synthetische ingrediënten en geuren worden vaak toegevoegd om de zeep te laten glanzen. Koude proces zepen worden in kleine hoeveelheden en onder ambachtelijke omstandigheden gemaakt. Hoewel dezelfde basisgrondstoffen worden gebruikt als drievoudig gemalen zepen, behouden alleen koude proces zepen alle glycerine die natuurlijk is voor de zeep.

neutrale biologische zeep  baby
neutrale biologische zeep  baby
organische zeep conditioner

                                     De 5 voordelen van koud methode zeep

 

1. Het romige gevoel
Koude proceszeep gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige oliën en boter zorgt voor een romig schuim voor diepe hydratatie. In tegenstelling tot andere soorten zeep, dringen koude procesversies diep in de huid door om droge, jeukende huid te helpen minimaliseren.

2. Krachtig natuurlijk
De voordelen van ingrediënten voor het maken van natuurlijke zeep, zoals kokosolie, sheaboter en olijfolie, kunnen door het verwarmingsproces verloren gaan bij hete proces; de koude procesmethode zorgt ervoor dat deze natuurlijke ingrediënten beter bewaard blijven.

3. Intensieve geur
Zepen voor koude processen worden vaak geparfumeerd met natuurlijke essentiële oliën, zoals lavendel en jasmijn. Omdat koude proceszeep een aantal weken nodig heeft om volledig uit te harden, wordt de geur na verloop van tijd intenser.

4. Luxe schuim
In tegenstelling tot hete proceszeep, kunnen alternatieven gemaakt via de koude procesmethode vakkundig worden opgeklopt voor de lichtste aanraking, zelfs drijvend op water! Cold  process zeep heeft het vermogen om ongelooflijk schuim te creëren voor een echt luxueus badgevoel.

5. Creatief kleurrijk
Zeeptechnieken voor koud proces omvatten een niveau van kunstenaarschap, met veel zepen versierd met wervelingen, kleurlagen en allerlei interessante ontwerpen. Sommige zijn gemengd met natuurlijke ingrediënten voor textuur, terwijl andere een bovenste laag kruiden hebben voor een artistieke finishing touch.

6. Koude proces zeep, natuurlijk
Veel zeepmakers kiezen ervoor om met natuurlijke ingrediënten te werken en de koude procesmethode is ideaal om de voordelen van plantaardige boter en oliën te behouden. Wij leveren alleen zepen op basis extra koudgeperste olijfolie als basis voor al onze handgemaakte zepen met kokosolie, sheaboter en hennepolie om de meest voedende natuurlijke zepen te creëren. Onze ambachtelijke zepen zijn het resultaat van een aantal elementen: een combinatie van natuurlijke ingrediënten, een traditionele manier van zeep maken en het niveau van luxe dat alleen handgemaakte producten met zich meedragen.