Er zijn veel voordelen aan het maken van uw eigen groene schoonmakers. Misschien heeft u de meeste ingrediënten al in uw kasten. U bespaart geld door geen dure producten te kopen, die elk gericht zijn op het reinigen van slechts één type oppervlak in uw huis. En in de meeste gevallen werken groene reinigers net zo goed als hun commerciële tegenhangers.

Misschien wel de meest dwingende reden om groene schoonmaakmiddelen te gebruiken is om krachtige giftige stoffen uit uw huis te houden. 

"Sommige chemische bestanddelen zoals formaldehyde en harde zuren kunnen kanker bij dieren veroorzaken; sommige worden verdacht van of staan erom bekend dat ze kanker bij mensen veroorzaken". De meeste moderne chemische reinigingsmiddelen zijn, heel eenvoudig, overkill, merkt de non-profit Gezond Kind Gezonde Wereld. "Atoomenergie is niet nodig om een afvoer te ontstoppen, noch zijn de mariniers nodig om mieren te bestrijden," schrijft Jan Williams in het boek Gezond Kind Gezonde Wereld's Household Detective. "Meestal kunnen we mildere, natuurlijke chemicaliën gebruiken... om hetzelfde werk te doen."

Tuurlijk, zeg je, maar wie heeft er tijd om zijn eigen schoonmakers te maken?

Je doet het met onze hulp. Slechts tien basisingrediënten die waarschijnlijk al in uw huis zijn, zullen de meeste schoonmaakklussen aanpakken. Uw huis zal fonkelen, kiemen zullen nog steeds in angst lopen van uw sponzen en vodden, en uw binnenlucht zal beter zijn dan ooit.

De basis Ingrediënten

Haal deze producten in huis , en u kunt zo ongeveer alles schoonmaken:

Witte azijn: Een schimmelwerend middel dat ook ziektekiemen en bacteriën doodt.
Baking soda: Elimineert geuren en werkt als een zacht schuurpoeder.
Borax: dit is de gebruikelijke naam voor de natuurlijke minerale verbinding natriumboraat, elimineert geuren, verwijdert vuil en werkt als een schimmelwerend en mogelijk desinfecterend middel. Gebruik met zorg rond kinderen en huisdieren, want het kan giftig zijn als het wordt ingeslikt.
Waterstofperoxide (3% concentratie): Een geweldige niet-toxische bleek- en vlekkenverwijderaar, evenals een bewezen desinfectiemiddel.
Citroensap: Een prettig ruikende niet-toxische bleekmiddel, vetverwijderaar en vlekkenverwijderaar.
Vloeibare castillezeep: Een allesreiniger, vetverwijderaar en desinfectiemiddel. "Castilië" betekent dat de zeep op plantaardige basis is, niet op basis van dierlijk vet.
Maïsmeel: Geweldig in het absorberen van gemorste vlekken op tapijten.
Olijfolie: Maakt een prachtige meubellak.
Zuivere etherische oliën: Het toevoegen van volledig natuurlijke, biologische etherische oliën aan uw schoonmaakmiddelen kan prachtige geuren toevoegen aan uw huishoudelijk werk. Zoals lavendel, pepermunt, eucalyptus, citroengras en Tea Tree, die ook antibacteriële, schimmelwerende of insectenwerende eigenschappen kunnen hebben. Om pure, biologische etherische oliën te vinden, ga naar uw lokale winkel voor gezondheidsvoeding of zoek naar "etherische oliën". Vergeet niet om zorg te dragen voor essentiële oliën, omdat ze schadelijke reacties kunnen veroorzaken wanneer ze worden ingenomen of direct op de huid worden aangebracht. Sommige worden als gevaarlijk beschouwd voor zwangere vrouwen Als u niet zeker bent van een olie, raadpleeg dan een betrouwbare bron over het juiste gebruik ervan.


Nu je weet welke producten je nodig hebt, pak je een paar schone, lege spuitflessen; wat vodden en sponzen; en een emmer water, en je bent klaar om je huis op de groene manier schoon te maken.

 

Allesreinigers: Een allesreiniger is precies datgene wat u kunt gebruiken voor zowat elk oppervlak. Doe een halve theelepel citroensap en een beetje vloeibare zeep (castillaire zeep werkt) in een spuitfles met 2 kopjes zeer heet leidingwater. Schudden om op te lossen. De spray is onbeperkt houdbaar. Voor een nog eenvoudigere oplossing kunt u proberen te reinigen met twee kopjes citroensap in een spuitflesje.


Harde vloerreiniger: Combineer 1/4 vloeibare castillezeep, tot 1/2 kopje witte azijn of citroensap, en 2 liter warm water in een grote plastic emmer. Gebruik met een dweil of een spons.


Tapijtreiniger: Om uw tapijt te reinigen en te desinfecteren, probeert u 1/2 kopje soda, 1 kopje borax en 1 kopje maïsmeel te mengen. Strooi het mengsel over het tapijt en wrijf het in met een doek. Zorg ervoor dat u het mengsel op uw tapijt strooit, in plaats van het te dumpen. Grote klonten maïsmeel kunnen uw stofzuiger verstoppen. Laat enkele uren of een nacht rusten en stofzuig dan. Om vlekken van uw tapijt te verwijderen, 1/4 kopje vloeibare castillezeep en 1/3 kopje water in een blender te mengen tot het schuimt. Verdeel het mengsel over het tapijt en laat het enkele minuten zitten, schrob dan de vlek met een borstel of een schone doek. Ook zal club soda veel zure vlekken verwijderen, zoals koffie, wijn of sap. Om grote tapijtvlekken aan te pakken, giet u maïsmeel over het gemorste gedeelte, wacht  15 minuten en stofzuig het daarna op.


Glasreiniger: Om uw ramen te laten glanzen, kunt u gewoon gebruik maken van club soda in een spuitflesje. Voeg 1 theelepel citroensap toe om de ontvettende kracht van uw ruitenreiniger te vergroten. Ik raadt aan om een katoenen badstofdoek te gebruiken voor het beste resultaat.


Oppervlaktereinigers voor de badkamer: U kunt de hierboven aanbevolen allesreinigers gebruiken of, voor een nog eenvoudigere reiniging van de badkamer, bakpoeder of borax gebruiken als schuurpoeder. Voor een zachtere schrobbeurt  1/2 kopje baking soda te combineren met genoeg vloeibare zeep om een glazuurachtige consistentie te bereiken. U kunt 5-10 druppels van een etherische olie voor de geur toevoegen. Clubsoda doet wonderen op sanitair gebied.


Toiletreiniger: Strooi zuiveringszout of borax, of giet witte azijn in het toilet, en laat het een paar minuten zitten. Schrob met een goede toiletborstel.


Ovenreiniger: Bedek de ovenvloer met zuiveringszout, besproei hem met water tot hij erg vochtig is, en laat hem een nachtje staan. Om de paar uur voor het slapengaan besproeien met water om het vochtig te houden. Maak 's morgens schoon en de vastzittende smurrie wordt losgemaakt en is klaar om af te schrobben.


Schimmelverwijderaar:  1/2 kopje waterstofperoxide of witte azijn te combineren met 1 kopje water. Spuit op het gebied en spoel niet af. Ik adviseert ook het behandelen  met een nevelmengsel van 2 tl. Tea Tree en 2 kopjes water.


Houtpolijst: Om houten meubels te polijsten, deppen met olijfolie op een zachte doek en wrijven.